11. april 2005

SEO-juks med støtte frå Dataforeningen

Arve Bersvendsen gjer ein god jobb med å ta søkemotoroptimalisering-cowboyane i Online Services med buksene nede. Det som er ekstra synd, er at Dataforeningen si faggruppe for web-kommunikasjon bidrar med gratis PR til dette etisk tvilsomme foretaket.

Arve dokumenter m.a. at Online Services opererer med duplikat-nettstader og "doorway-sider" i strid med Google sine retningslinjer og driv simpelt tjuveri og forfalskning av åndsverk frå W3C for å drive trafikk til eigen og andres nettstadar på falske premiss. Arve bemerker at dette er i strid med både Google og Online Services sine eigne såkalte "etiske regler".

Eg merkar meg også at følgande "garanti" frå Online Services er i strid med Google sin advarsel om å "Beware of SEO's that claim to guarantee ranking (...)":

Om ditt nettsted ikke har oppnådd minimum 5 topp 20 plaeringer på utvalgte søkeordkombinasjoner i løpet av den innledende 6 måneders perioden garanterer vi at vi - vederlagsfritt - i de påfølgende 3 måneder setter himmel og jord i bevegelse for å sikre at dette målet oppfylles.

(Stavefeila i garantien viser vel også med all tydelegheit kor opptekne Online Services eigentleg er av innhald). Og eg er ikkje heilt sikker på at eg vil vite kva slags metodar desse folka tek i bruk når dei "setter himmel og jord i bevegelse"...

"Sponsa" av Dataforeningen
Særleg interessant er det i dette lyset å registrere at det er cowboyane i Online Services som står bak det meste av det "faglege" innhaldet til Dataforeninga si faggruppe for web-kommunikasjon, med Nina Furu i spissen.

Online Services står m.a. bak - og får utstrakt eigenreklame i - desse dokumenta som er publisert på sidene til faggruppa:

Etter mi meining burde Dataforeninga ha ein langt høgare etisk standard enn å drive gratisreklame for firma som åpenbart opererer godt inne i den etiske gråsonen (om dei sjølv aldri så mykje hevdar det motsatte sjølv - kven innrømmer vel slikt?).

Søkemotoroptimalisering handlar etter mitt syn stort sett om pakke inn ein del ganske opplagte selvfølgelegheiter (it's the content, stupid!) inn i eit skinn av sjamaneri og heksekunst, og meir eller mindre presse livredde kundar til å betale uanstendige summar (eg har høyrt ubekrefta rykter om tresifra summar i månaden) for nokre særdeles enkle men veldig hemmelige "triks".

Mitt klare råd er iallefall å heller bruke pengane på å utvikle skikkeleg, brukarfokusert innhald og kode etter gjeldande web-standardar, så er du "garantert søkemotoroptimalisering" på kjøpet!

11.04.2005, 20:56 in Søk | Fastlenke

Kommentarar

Det jeg finner en smule, ja, skal vi si underholdende, er at Roar Eriksen hos Online Services AS angivelig har jobbet for Google, se http://digi.no/php/art.php?id=104338 :

" Disse sjekkelisten for søkemotoroptimalisering er utarbeidet av Roar Eriksen i Online Services AS og Nina Furu på vegne av Dataforeningen. Eriksen har tidligere blant annet jobbet for Google. "

Posted by: Arve at 11. april. 2005 22.06.57

Gadd vite kva han evt gjorde for google, og ikkje minst kvifor han ikkje jobbar der lenger?

Posted by: are at 12. april. 2005 07.56.35

Må bare fortelle at jeg sluttet der grunnet at jeg fikk en liten datter som jeg ville skulle vokse opp litt nærmere sine besteforeldre!

Roar

Posted by: Roar Eriksen at 12. april. 2005 09.42.58

Veldig interresant lesing! Og takk for at dere tipset oss om at det lå en feil kopi av HTML spesifikasjonene ute! Denne er nå tatt vekk! Og vi kommer i fremtiden til å linke til W3C sin spesifikasjon. Slik at denne alltid vil være oppdatert på korrekt måte!

Forøvrig vil vi i disse dager legge ut en helt ny versjon av vårt nettsted. Som kommentert tidligere, så har vi ikke gjort noe på nettstedet vårt på 3 år! Og har lenge følt at vi trengte å oppdatere dette! Forhåpentligvis kommer det ut nytt design og nytt innhold i starten av neste uke.

Når det gjelder Norway.com, så har jeg ikke mange kommentarer enn at man må kjenne domenestrategien til vår kunde Norway.com for å forstå hvordan den er lagt opp!

Vedrørende link til Online Services fra www.norway.com
At det er en link til fra Norway.com til Online Services AS med ordet Søkemotoroptimalisering er det ikke noe galt med! Norway.com er en katalog, og man vil ikke få noe ekstra payout mht dette! Vi linker til oss fra Norway.com grunnet at vi er levrandør av alle tjenester mht utvikling/optimalisering for Norway.com. Online Services står for all tjeneste utvikling, webutvikling, design, databaseleveranse og optimalisering for Norway.com. Det er ganske normalt og ha en ”Powered By” link på de største kundene! Se eksempelvis! Nettavisen. De har link”Powered by Dell” med link til Dell. Og det samme gjelder Oracle og Escenic. Er det også straffbart?

Fredrikstad Hotel.
Dette med Fredrikstad Hotel er også helt uproblematisk! fredrikstadmotel.onlineservicesas.com var utviliklingsadressen til dette nettstedet! Og når man fjerner en DNS peking til denne, så besvarer www.norway.com på alle som ikke har en dedikert peker, (All Unasigned=213.225.132.51! Dette blir pekt med riktige pekere, slik at ingen eller få spidere vil indeksere denne! Vi linker fra www.fredrikstadhotel.no til oss fordi vår webutviklingsavdeling har laget hele siden! Dette vil også skje på alle kunder som vi har laget webløsninger for selv om vi ikke bedriver optimalisering mot søkemotorer for de.

Når det gjelder videre kommentarer mht Norway.com sin struktur så har jeg flg kommentarer til påstanden.
Det er kun www.norway.com som blir indeksert i den naturen det er! Det samme tilfellet blir mht www.norway.com/oslo kontra www.virtualoslo.com . Det er ytterst får dokumenter på www.norway.com/oslo som blir indeksert. Men www.virtualoslo.com er meget godt indeksert. Som det er kommentert tidligere, så er det lagt opp en slik domenestrategi for å skille de ulike brands. Virtualoslo er et eget brand i Norgate Online AS. Det samme gjelder for alle de ulike destinasjonene Norway.com innehar! Noen er egne brands. Men eksempelvis så er Ålesund Destinasjonen utviklet av Online Services. Men tjenesten eies av Ålesund Turistforening!

Vedrørende duplikater av Norway.com
Det blir påstått at eksempelvis www.norwayevents.com er en duplikat av www.norway.com . Og i dette tilfellet så har den gamle tjenesten som lå på www.norwayevents.com fjernet, og da blir også pekeren fjernet. Norway.com svarer da på alle forespørsler enten det gjelder IP eller en DNS spørring som ikke er aktiv (All Unasigned=213.225.123.51 ! Derimot spidere vil i liten eller ingen grad indeksere noe annet enn www.norway.com

Vedrørende påstander om at teknikken som er benyttet på Norway.com er den samme som Radisson SAS benyttet da de ble kastet ut fra Google!
Her må forfatteren begynne å gjøre research før man publiserer noe! Radisson SAS gav komplett forskjellig informasjon til eksempelvis en Spider fra Google kontra en besøker. Dette blir ikke gjort på Norway.com. Spidere og brukere får se nøyaktig samme informasjon.

Andre påstander i relevante dokumenter knyttet til denne artikkelen:
”Dataforeningen Sponser/støtter Online Services AS”.
Denne påstanden er feil! Online Services besitter den ledende Internet Marketing kompetansen i Norge. Og Online Service bistår Dataforningen med kompetanse i form av kursing!

Forøvrig så signerer vi alle våre kundekontrakter mht SEO at vi er økonomiske ansvarlige hvis at våre råd ikke flg 100% de store søkemotorenes guidelines.

Alle kan fritt kontakte meg på E-Post for videre diskusjon! Jeg er mer enn gjerne villig til å stille opp i en evt paneldiskusjon mht emnet etisk SEO.

Med vennlig hilsen
Roar Eriksen
Online Services AS
[email protected]
+4793012400

Posted by: Roar Eriksen at 12. april. 2005 12.32.12

Fetched a nerve there, I think...

Posted by: are at 12. april. 2005 16.51.01

Har ikke en nerve i det hele tatt! Hvis du flg diskusjonen på Bersvendsen så vil du nok forstå det. Men det ble her i dag postet et standard svar fra Online Services!

Roar Eriksen

Posted by: Roar Eriksen at 13. april. 2005 00.15.04

hahaha!!
noen år etter, men...

standard svar?
HAHA
online services sender lett hissige opprydningsmail ispedd haugevis av utropstegn ganske ofte altså?

Posted by: haha at 17. april. 2010 09.28.35

Tilbaketråkk

Tilbaketråkk-URL for dette innlegget:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83455881869e200d83458c8ea69e2

Bloggar som refererer til SEO-juks med støtte frå Dataforeningen:

» Useriøs søkemotoroptimalisering from megafon
Firmaet Online Services AS bedriver juks og fanteri med markedsbegrepet "søkemotoroptimalisering. ... [Les meir]

Registrert 11. april. 2005 22.22.31

» Søkemotoroptimalisering du bør holde deg unna from jarle på norsk
Arve Bersvendsen skriver om Søkemotoroptimalisering fra skyggesiden Å bruke et useriøst firma til å gjøre søkemotoroptimalisering kan fort vise seg... [Les meir]

Registrert 11. april. 2005 23.43.08

» Søkemotorspamming from Lasses hjemmeside
Hovedgrunnen til at jeg skrev min tidligere nevnte side om søkemotoroptimalisering, var for å ... [Les meir]

Registrert 12. april. 2005 07.27.41

» Søkemotoroptimalisering from Martin Bekkelund
Hos Arve går det varmt for seg i en debatt om søkemotoroptimalisering. Det er en velkjent sak at søkemotoroptimalisering er en ullen bransje med mange aktører, hvor enkelte forsøker å gjøre dette på rett måte, mens størsteparten legger i vei med metode... [Les meir]

Registrert 15. april. 2005 17.42.45

» Søkemotoroptimalisering from Martin Bekkelund
Hos Arve går det varmt for seg i en debatt om søkemotoroptimalisering. Det er en velkjent sak at søkemotoroptimalisering er en ullen bransje med mange aktører, hvor enkelte forsøker å gjøre dette på rett måte, mens størsteparten legger i vei med metode... [Les meir]

Registrert 15. april. 2005 17.42.45

» Søkemotoroptimalisering del 2 from Martin Bekkelund
For en tid tilbake skrev jeg en kjapp notis om søkemotoroptimalisering som følger av flere heftige debatter rundt omkring på nettet. Diskusjonene dreide seg om effektiviteten til tjenestene eller produktene til bedrifter som selger søkemotoroptimaliser... [Les meir]

Registrert 11. juli. 2005 15.58.06