7. oktober 2003

Brukarvennleg informasjonsarkitektur

Her er presentasjonen om "Brukervennlig informasjonsarkitektur" som eg og Mona heldt for "Nettredaktørskolen" på Westerdahls i kveld:

Under presentasjonen blei det etterlyst meir informasjon om kortsortering (Card Sorting) og cluster-analyse. Her er nokre gratis-verktøy som automatiserer desse prosessane: IBM EZSort, CardZort/CardCluster samt WebCat. Du kan også bruke Excel til å analysere data. Full oversikt over verktøy på iaslash.

Meir informasjon om kortsortering kan du finne m.a. på iawiki.net/CardSorting

07.10.2003, 22:31 in Brukskvalitet, Informasjonsarkitektur | Fastlenke

Kommentarar

Vet at det er krøll med en del av pekerne dine på grunn av dns-historien, men jeg tror kanskje ikke det er det som er grunnen her. I alle fall: Det går ikke å få lasta ned powerpointpresentasjonen, muligens på grunn av ø i filnavnet? Forresten, siden brukervennlighet er stikkordet - hvorfor ikke lage presentasjoner som html i stedet? :)

Posted by: Jorunn at 9. okt.. 2003 15.10.16

HTML er litt vanskelig å få til ettersom alle filer må gå via publiseringsgrensesnittet i TypePad, og her passer det best med enkle filer. Har imidlertid lagt ut presentasjonen som pdf-fil også, utan norske teikn i filnavnet.

.a

Posted by: Are Halland at 9. okt.. 2003 17.45.51

Hei!
Brukte EZsort fra IBM til Card sorting. Hadde 40 personer som sorterte i en datasal. Programmet sviktet i 10 - 20% av tilfellene. Jeg brukt en Betaversjon. Vet ikke om det har kommet en ny og mer stabil versjon. Uansett var det meget irriterende da dette førte til at ingen data ble lagret for noen personer som hadde brukt 20 minutter på å sortere. Ellers fungerte det greit, men det er litt lite brukervennlig (ironisk nok) for brukerne som skal sortere. Krever først en rimelig detaljert innføring i hvordan det skal gjøres + mulighet for spørsmål underveis.

Selve analysefunksjonen fungerte bra, utenom formatet man får ut disse Cluster-diagrammene i. Tolkningen av disse er ikke helt enkel, særlig ikke hvis man har mange begreper som skal sorteres.

Programmet er verd å prøve til tross for disse innvendingene, fungerer best for et begrenset antall begreper
som ikke er på for mange nivå.

Hadde også tenkt å bruke denne WebCat i et prosjekt, men denne viste seg å måtte installeres på en Webserver for å fungere. Jeg sitter bak en brannmur som ikke tillater meg å sette opp min egen maskin som en Webserver.

Dette CardSort/CardCluster har jeg ikke testet. Er det noen som har prøvd det?

Ulempen med disse automatiske verktøyene i forhold til "manuell" Card Sorting med pappkort er at man går glipp av
brukernes verdifulle kommentarer underveis + at "Theres's something about working in a tactile fashion that engages the brain, in a kindergarten activity hour kind of way" som Jesse James Garrett sier det.

Jostein

Posted by: Jostein Magnussen at 10. okt.. 2003 08.20.40


Tilbaketråkk

Tilbaketråkk-URL for dette innlegget:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83455881869e200d8345783a269e2

Bloggar som refererer til Brukarvennleg informasjonsarkitektur: