25. januar 2007

Mitt drømmebibliotek - eit skudd frå hofta ved hjelp av kjernemodellen

Nils Pharo ved HiO overtalte meg før jul til å halde eit innlegg på dagens Kunnskapsorganisasjon2.0 (sjekk også konferansebloggen). Av ulike grunnar måtte innlegget mitt i all hovudsak til på formiddagen i dag, då eg i full fart skulle komme opp konkrete skisser på "Bibliotekkatalogen sett fra nettdesignerens synsvinkel".

Kjernemodell Då var det greit å ha kjernemodellen min å ty til - eller idéen om at design bør ta utgangspunkt i kjernen ("det finnbare objektet", eller "der brukaren ønsker å være"). Når ein først har identifisert kjernen er det langt lettare å designe gode vegar inn til kjernen og også naturlige vegar vidare.

Med denne tilnærminga var det iallefall lett å sjå at katalogen - eller denne OPAC som alle bibliotekfolk er så utroleg opptatt av, men som ingen andre skjønner eller bryr seg om - definitivt IKKJE er kjernen i biblioteket sett frå eit brukarperspektiv.

Les resten av "Mitt drømmebibliotek - eit skudd frå hofta ved hjelp av kjernemodellen"

25.01.2007, 22:31 i Informasjonsarkitektur | Fastlenke | Kommentarar(1) | Tilbaketråkk(0)

22. januar 2007

Peter Morville på onsdag og torsdag

Informasjonsarkitekturens far og Mr. Findability Peter Morville setter seg straks på flyet for ein kort Norges-turne. Dessverre blir det ingen seanse med Morville på UXnet som tidlegare annonsert (han ville helst sleppe pga jetlag), og konferansen Kunnskapsorganisasjon2.0 er allereide fullteikna og vel så det.

Den einaste sjansen du har for å få med deg Morville er dermed NetLife Research sin Fagdag ;-) Vi nærmer oss målet på 100 påmeldte, men har fortsatt nokre plassar igjen. Meld deg på i dag hvis du ikkje allereide har gjort det!

Peter Morville er kanskje først og fremst kjent for boka Information Architecture for the World Wide Web - eller “Bibelen for informasjonsarkitektar” - som han skreiv saman med Louis Rosenfeld. Han er også opphavsmannen til diagrammet the User Experience Honeycomb, og seinast den banebrytande boka Ambient Findability. Peter bloggar jevnleg på findability.org.

22.01.2007, 15:45 i Informasjonsarkitektur | Fastlenke | Kommentarar(0) | Tilbaketråkk(0)

2. oktober 2006

Design for multikanal på onsdag!

Beklager sein invitasjon til UXnet-meetup denne gongen, men temaet burde være av stor interesse: kordan skape gode brukaropplevingar på tvers av kanalar som web, print, butikk og kundeservice? Trekløveret Kjetil Manheim, Eirik V. Johnsen og Roar Eriksen frå Tarantell har til saman 30 års erfaring med strategi og design for multikanal, og innleder til debatten med eigne perspektiv og erfaringar.

Onsdag markerer også ein slags "debut" for Fredrik Matheson som co-ambassadør for UXnet i Norge. Fredrik har master i interaksjonsdesign frå AHO og er til dagleg interaksjonsdesigner i Bekk. Han har eit imponerande overblikk og nettverk, og ein perfekt ambassadør for tverrfagligheit.

Beklageligvis ser det ikkje ut til at eg sjølv får muligheit til å bli med på onsdag, men både Fredrik og ikkje minst min bedre halvdel Mona vil være på plass saman med resten av fagmiljøet.

Så vel møtt til Scuba bar onsdag 4. oktober fra kl. 18, og husk å gi beskjed om du kjem eller ikkje!

02.10.2006, 21:43 i UXnet | Fastlenke | Kommentarar(0) | Tilbaketråkk(0)

26. september 2006

Invitasjon til webdagene 2006

Webdagene_blogg_1

26. - 27. oktober inviterer NetLife Research og Origo til Webdagene 2006: "To tettpakkede dager med alt du trenger å vite for å drive et effektivt nettsted eller intranett anno 2006".

Hvis du oppgir rabattkoden VAA (Venner Av Are) i kommentarfeltet ved påmelding, så trekker vi fra 500,- på fakturaen dersom du melder deg på begge dagane. Melder du deg på før fredag 29. september kan du spare enda ein tusenlapp.

Velkomen skal du være, og tips gjerne andre!

Meir informasjon og påmelding: www.webdagene.no

26.09.2006, 13:51 i Ymse | Fastlenke | Kommentarar(0) | Tilbaketråkk(0)

24. august 2006

Firmablogg i all enkelhet

Få selskap her i landet kan få 100 kundar og konkurrentar til å møte opp til firmablogglansering. Likevel var det akkurat det som skjedde i ettermiddag når vi i NetLife Research lanserte vår nye firmablogg iallenkelhet.no.

Iallenkelhet

Personleg er eg svært nøgd med sluttresultatet, som etter mi meining har dei fleste av elementa til ein vellykka firmablogg på plass:

 • Først og fremst godt innhald allereide ved lansering, ettersom vi har tilbakeblogga (backblogga) fire års verdt av nyhetsbrev og anna innhald
 • Tagg-basert navigasjon (som vi kallar stikkord i vår setting), elegant og intuitivt tilgjengeleg i footeren på sida.
 • Gode og relevante Calls2Action i høgrespalta, i form av kalender, abonnering på nyheitsbrev og RSS osv
 • Og mange andre småting eg er veldig godt fornøgd med (pluss enkelte bugs her og der som forhåpentlegvis vil gå seg til etterkvart)

Applausen etter avdukinga sto iallefall, om ikkje i taket, så iallefall i plastpresenningen som var spent over bakgården på Palace Grill. Eg skal også legge lenke til mitt innlegg om firmablogging her, så snart eg får publisert det borte på iallenkelhet.no :-)

Sjølv om eg no har fått ein ny baby i firmablogging, som nok vil få meir merksed frå mi side en brukaropplevingar.com har fått i det siste, så vil også den herværande bloggen leve vidare som min personlege fagblogg. Så følg med både her og der framover!

24.08.2006, 20:37 i Blogging | Fastlenke | Kommentarar(2) | Tilbaketråkk(0)

7. august 2006

Internettet anno 1993

Morsomt! Via Underskogen kom det meg for øyre at Studentradioen i Bergen har dykka i arkivet og funne det famøse temaprogrammet "Internettet - et elektronisk hav av muligheter" frå 1993 eller deromkring. Programmet er ein samtale mellom underteikna og Espen Aarseth (m.a. kjent for klassikaren Cybertext: Perspectives on Ergodic Literature).

Så skulle du også, mot formodning, vere interessert i å mimre litt om gopher, usenet, IRC og weben slik den framsto før den blei kommersiell og fekk grafisk grensesnitt til akkompagnement av synt-musikk, så anbefaler eg absolutt å sette av knappe 37 minutter til å lytte til lydklippet.

Har du winamp installert kan du lytte til klippet direkte frå srib.no, evt. kan du prøve denne versjonen via odeo med litt slapp lydkvalitet:

powered by ODEO

God fornøyelse! Og bidra gjerne med dine eigne Internett-minner i kommentarfeltet.

07.08.2006, 21:29 i Teknologi | Fastlenke | Kommentarar(2) | Tilbaketråkk(0)

13. juni 2006

Sju metaforar for samspel mellom PDA og PC

PdapcLitt forsinka pga. fotball-VM og det fine veret, men her kjem ein liten UXnet-oppsummering likevel:

14 interesserte sjeler fikk med seg forrige onsdags UXnet-meetup, der Ole Andreas Alsos tok for seg ulike metaforar for samspill mellom handheldte einingar (PDA, mobil, o.l.) og pc.

Ole Andreas er til dagleg rådgjevar innanfor fagområdet brukervennlighet og design i Steria. Presentasjonen var baserte på hans eigen diplomoppgåve, Exploring interface metaphors for using handhelds and PCs together, avlagt ved NTNU våren 2005.

Last ned presentasjonen PDAvsPC_Alsos_UXnet_070606.pdf (4MB).

Diplomen tok utgangspunkt eit konkret case frå St. Olavs-hospitalet i Trondheim. Scenariet var ein konkret pasient-lege-situasjon, der legen skal presentere røntgen-bilder fra sin eigen PDA på pasienten sin Windows Media-baserte pasientterminal.

Med dette som utgangspunkt, samt  utforska han sju forskjellige metaforar for samspel mellom dei to einingane, mellom andre:

Les resten av "Sju metaforar for samspel mellom PDA og PC"

13.06.2006, 20:58 i Navigasjon, UXnet | Fastlenke | Kommentarar(0) | Tilbaketråkk(0)

24. mai 2006

Netlife here we come!

Det er kanskje ingen stor hemmelegheit lenger, men eg og Mona har altså sagt opp i WM-data og begynner i Netlife Research frå og med 5. juni.

Les resten av "Netlife here we come!"

24.05.2006, 22:33 i Ymse | Fastlenke | Kommentarar(1) | Tilbaketråkk(0)

16. april 2006

Abonner på UXnet-kalenderen

Du kan no abonnere på UXnet-kalenderen - den komplette oversikten over alle norske evenement relatert til brukeropplevelse - via RSS eller iCal-feed. Eller som det står å lese på uxnet.no/wiki:

Ved hjelp av denne RSS-feeden og en passende RSS-leser (f.eks. Bloglines eller lignende) kan du enkelt følge med på det som skjer av relevante aktiviteter uten å surfe rundt på uxnet.no/wiki hele dagen: 
UXnet-kalenderen som RSS-feedUXnet-kalenderen som RSS-feed 

Hvis du bruker iCal eller et kompatibelt kalenderprogram (f.eks. Google Calendar eller Mozilla Calendar for Firefox), kan du sette opp et abonnement her slik at evenementene automatisk dukker opp din kalender:
UXnet-kalenderen som iCal-feedUXnet-kalenderen som iCal-feed

Kalenderen er gjort tilgjengeleg via Google Calendar, og diverse personar rundt om kring i landet har i løpet av påska fått (sannsynlegvis ein smule kryptiske, beklager det ;-) invitasjonar til Google Calendar og dermed også muligheit til å oppdatere eller legge til evenement i kalendaren.

Kort om UXnet-kalenderen:

Her finner du alt av norske konferanser, seminarer og andre aktiviteter med relevans til den store, tverrfaglige sekkeposten "brukeropplevelse". Savner du noe eller oppdager feil, gi beskjed til are(krøllalfa)halland.us. Kalenderen administreres av UXnet - User Experience Network som en gratis tjeneste til det norske fagmiljøet. Les mer om UXnet på uxnet.no/wiki og uxnet.org.

16.04.2006, 14:38 i Tverrfagleg, UXnet | Fastlenke | Kommentarar(2) | Tilbaketråkk(0)

9. april 2006

An Epiphany: Epicenter+Paths

It feels strange to blog about this, but here it goes: Today, April 10 2006, I believe I have seen where my professional life as an IA is heading. "And that feels good".  Because today I had an Epiphany (for lack of better words) about "design in the age of findability".

Believe it or not, this is actually the second epiphany of my life, but none of my epiphanys have been religious ones. Both have been primarily about the Internet.

I had my first "epiphany" back in 1992, when I by coincidence picked up a theme issue about technology and the Internet in the norwegian anarchist magazine Gateavisa. That was when I knew to do with my life, something along the way of: "I need to be part of this, and my job should be about shaping it somehow." This was the epiphany that governed my educational and work related choices after that, and I have since earned a master in Media and Communications and have been working as a web journalist and information architect for the last 10 years.

Fast forward to today, 14 years later. I'm sitting at a table at Hoppeloppeland with about 500 screaming youngsters aged 1-10 years around me, including my own two sons (2 and 4 years old). While my wife is chasing the kids, I'm trying to sketch out a concept for a service for city parents that we've been thinking about for the last two years.

Then it hits me. An epiphany about how the notion of Epicenter Design that Jason Fried and the rest of the 37signals have been talking about could be extended with Inward and Outwards Pahts to sum up just about everything I've been thinking and talking about  for the last 14 years.

Right now I'll have to hit the sack, but I've been writing a good 2 hours about my concept in between chasing our kids, hosting a dinner with friends and packing for our eastern holiday. And the model seems to hold water, in all the cases I've been testing out!

So I'm planning to spend the better part of this holiday writing out an article for Boxes&Arrows or a similiar publication. After that, I'm quite certain I have the material in me to write a book about the subject, which will include a design philosophy as well as steps and deliverables in a "framework for design in the age of findability".

Epicenter+Paths. Stay tuned, I will definitely be blogging more about this. You can pick up my english RSS-feed if you want to be in the loop.

Update Apr 18: I've realized that Core is a better wording than Epicenter.

09.04.2006, 22:14 i In English, please! | Fastlenke | Kommentarar(0) | Tilbaketråkk(0)

6. april 2006

IA Summit Redux

17 stykk øltørste fagfolk tok turen innom 1-årsdagen til UXnet-meetup på Scuba bar i går, for å få med seg Jostein sin gjennomgang av dei viktigste temaene på årets IA Summit i Vancouver.

Jostein - lenke til flickr (Foto: Frank Dahle)Forsamlinga - lenke til flickr (Foto: Frank Dahle)

Presentasjonen til Jostein (PDF - 3MB) er herved gjort tilgjengeleg, og her er også ein kjapp oppsummering av hovudpunkta fritt etter hukommelsen:

Les resten av "IA Summit Redux"

06.04.2006, 20:53 i Informasjonsarkitektur, UXnet | Fastlenke | Kommentarar(1) | Tilbaketråkk(0)

23. mars 2006

Plenty fagleg påfyll framover

Det er vår og gode tider - også for fagleg påfyll! Kalendaren på UXnet.no/wiki er for tida svært god mental terapi for oss som ikkje får med oss IA Summit i Vancouver (sukk!):

 • 29. mars: Emnekart 2006. Konferanse, Oslo.
 • 30. mars: Last Thursday: Etter Bernhard Steens oppfatning... "Hvor langt han vil gå i å fortelle
  oss om Aller Internett sine strategier og planer gjenstår å se." Dronningensgate 3, fra kl. 1800.
 • 5. april: UXnet-meeutp: IAsummit Redux. Jostein Magnussen, m.fl. oppsummerer høydepunkt fra IAsummit 2006. Scuba bar fra kl. 18.
 • 25. april: BITS medlemsmøte: Digitale tjenester for folket - bedre livskvalitet eller manglende
  brukskvalitet? Om bl.a. sanntidssystemet til Trafikanten, NSB sine nye billettautomater og apekattorientering vs. brukerorientering i VG Nett. Centraal, Oslo fra kl. 17.
 • 3. mai: UXnet-meetup: Underskog.no. Even Westvang og Simen Svale Skogsrud om dagens løsning, designstrategi og fremtidige planer for Norges trivelegaste web2.0-applikasjon. Scuba bar fra kl. 18.
 • 6.-7. mai: Web-forum: "Norges største samling for profesjonelle webkommunikatører." IT Fornebu, Oslo.
 • Ny! 22.-23. mai: Jesse James Garret i Norge! I regi av Netlife og Dataforeningen/BITS holder opphavsmannen til begrepene Ajax og Elements of User Experience to-dagersseminar om temaene "Beyond Usability" og "Ajax".
 • 14.-18. oktober: NordiCHI 2006, Oslo, Folkets hus.
 • 6.-7. september: Web-dagene.
 • 30. september - 1. oktober: EuroIA Summit, Berlin, Tyskland.
 • 27. november: Rosing 2006. Konferanse og prisutdeling, Oslo

23.03.2006, 15:16 | Fastlenke | Kommentarar(0) | Tilbaketråkk(0)

7. mars 2006

Fattigmanns domenestrategi

Ein ting som eg har vore klar over lenge, men som eg blei påmint nok ein gong i Roar Eriksen sin presentasjon om søkemotoroptimalisering, er viktigheita av ein god domenestrategi ifht. SEO. Domenestrategien for min blogg er mildt sagt elendig.

Les resten av "Fattigmanns domenestrategi"

07.03.2006, 21:22 i Søkemotoroptimalisering | Fastlenke | Kommentarar(8) | Tilbaketråkk(0)

2. mars 2006

Søkemotorvennleg UXnet-meetup

Stor takk til Roar Eriksen som tok utfordringa og stilte opp på kort varsel for å spre ordet om etisk søkemotoroptimalisering for UXnet-meetup.

Her er presentasjonen til Roar (PDF, 278kB)

Roar overraska positivt på mange slags vis (slik Jarle også ser det - les hans oppsummering her), og er definitivt tilgitt for å at foredraget varte i vel to timar.

Mitt inntrykk var at dei vel 20 frammøtte var delt omtrent i to like store leirar:

 • ein interessert, men stort sett stille halvdel som satte pris på litt "voksenopplæring" om eit heller ukjent fagområde
 • ein meir teknisk orientert halvdel som stort sett stod for spørsmål, digresjonar og diskusjon, satte også pris på innhaldet

Eg reknar meg sjølv ein stad i midten her, relativt oppegåande om ikkje 100% inne i alle finurligheter om den siste Google-dansen og dei siste teoriane om vekting av rangeringsfaktorar. Uansett trur eg både eg og andre sat igjen med ny kunnskap, bl.a. at

 • Tekst lagt oppå eit bakgrunnsbilde kan være 100% lesbart for folk, men likevel bli ignorert av søkemotorar dersom tekstfargen ikkje skiller seg meir enn 3% heksadesimalt fra bakgrunnsfargen på sida
 • Den klassiske kalender-kontrollen (som lar brukaren navigere fram til desember 2999) fungerer som ein rein spider-felle og kan hindre resten av nettstaden å bli indeksert
 • Meta keywords og meta descriptions kan faktisk gjere store utslag på rangering, gitt at det er gjort riktig (bl.a. maks 15 ord, som må ha relevans til innhaldet på sida)

Men det viktigaste poenget er sjølvsagt at søkemotoroptimalisering først og fremst handlar om godt innhald, god navigasjon og generelt godt handtverk ifht. å følge utbredte standardar.

PS! Roar ba meg også legge ut denne, "så man kan se hva man skal bruke sesam til :)"

02.03.2006, 22:09 i Søkemotoroptimalisering, UXnet | Fastlenke | Kommentarar(2) | Tilbaketråkk(1)

24. februar 2006

Bra søkemotoroptimalisering?

Roar Eriksen etterlyser dømer på god søkemotoroptimalisering i forkant av UXnet-meetup neste onsdag:

Er det mulig I forkant av møte og få de som kommer til å sende meg eksempler på sider de mener er bra optimalisert. Så skal jeg kose meg med litt analyser, og vise noen resultater av evt forbedringspunkter på ting jeg ville gjort annerledes?

Forslag, anyone?

24.02.2006, 10:45 i UXnet | Fastlenke | Kommentarar(7) | Tilbaketråkk(1)

22. februar 2006

Søkemotoroptimalisering - gode, onde og grusomme aktørar og metoder

Førstkomande onsdag er det søkemotoroptimalisering som er tema på UXnet-meetup. Roar Eriksen frå Online Services innleiar til det som burde kunne bli ein svært så interessant diskusjon ;-)

Roar gir ein kort introduksjon til temaet søkemotoroptimalisering (eller SEO om du vil). Han tar også for seg status for SEO på norske nettstader og ikkje minst litt om status for SEO-bransjen i Noreg.

Diskusjonen i etterkant burde etter mi meining ta som utgangspunkt at ein del grunnleggande SEO-teknikkar er heilt nødvendige bestanddelar i verktøykassa for oss informasjonsarkitektar, designarar, interaksjonsdesignarar m.m.

Det som imidlertid bør kunne diskuterast, er kor vidt og eventuelt kordan vi bør samarbeide samarbeide med ein bransje som etter fleire si meining opererer i ei etisk gråsone.

Sjølv har eg tidlegare vore svært kritisk til både Online Services og SEO-bransjen generelt. Mitt innlegg var forøvrig inspirert av Arve Bersvendsen sitt innlegg om søkemotoroptimalisering fra skyggesiden. (Anbefaler forøvrig sterkt å lese kommentarane til Arve sitt innlegg for å danne deg dine eigne oppfatningar om saken.)

Uansett er Roar Eriksen ein engasjert og oppegåande mann, med stor kunnskap om temaet (digi omtaler han som "en av skandinavias ledende eksperter innenfor området"). Han har jobba for m.a. Google, Telenor, Startsiden, Yahoo, Eniro og Findexa.

Møt opp og ta diskusjonen på Scuba Bar førstkomande onsdag kl. 18!
Den faglige delen starter cirka 18.30.

Påmelding her

(PS! Dette innlegget blir skrive med 38,9 i feber - forbehold om feberfantasiar!).

03.03:  Oppsummering her

22.02.2006, 20:01 i Søkemotoroptimalisering, UXnet | Fastlenke | Kommentarar(1) | Tilbaketråkk(1)

8. februar 2006

Presentasjon om søk på Software 2006

Her er presentasjonen min til søkeseminaret på Software 2006, torsdag 9. februar kl. 12.25:

Kordan skape gode søkeopplevingar? (PDF 2,4MB)

Eg har etter beste evne forsøkt å følge gjeldande råd for gode presentasjonar. Sjølve presentasjonen min vil difor i stor grad bestå av bilder, mens handout-versjonen har fleire kommentarar. I PDFen er det difor ein del foilar markert med (kommentar til forrige bilde), som altså er skjulte i sjølve presentasjonen.

Har planer om å følge opp med ein litt meir utfyllande skildring av mine "sju suksesskriterier for søk".

08.02.2006, 23:23 i Søk | Fastlenke | Kommentarar(1) | Tilbaketråkk(1)

2. februar 2006

Bok-orgien oppsummert

Gårsdagens UXnet-meetup utarta som forvernta til ein veritabel bok-orgie, der Fredrik Matheson stod for brorparten av ingrediensane. Min eigen trillekoffert med bøker, Jostein Magnussen sin slunkne plastpose og Ivar Lyngves tre bidrag kom kvantiativt sett sørgeleg til kort mot Fredrik sine fem stappfulle ICA-bæreposar.

Fleire bilder på flickr Fleire bilder på flickr Fleire bilder på flickr

Les resten av "Bok-orgien oppsummert"

02.02.2006, 20:50 i UXnet | Fastlenke | Kommentarar(4) | Tilbaketråkk(1)

31. januar 2006

UXnet dissekerer bøker

Er du som meg, så lever og ånder du til dagleg i ein digital informasjonsomgivnad. I den evige jakta på dei beste kjeldene for fagstoff og inspirasjon til design av brukaropplevingar kryr det av bloggar, magasin, og e-postlister som overdynger oss via rss-feeds og e-post.

Men det er ikkje til å kome unna at det av og til er nyttig å koble av frå den evige, fragmentariske straumen av digital informasjon, og heller lese ei god bok. Bøker har stive permar, taktilitet, høgare oppløysning, ro til å framføre og fordøye både eit og fleire heile argument. Og sjølv om boka (o, skrekk!) skulle være utgitt for opptil fleire år sidan, kan det godt tenkast at det er vel så godt tankegods likevel.

UXnet-meetup onsdag 1. februar er difor via utelukkande til analoge medier (som riktignok i stor grad omhandler digitale medier). Fredrik Matheson, Jostein Magnussen og underteikna har tatt eit kritisk blikk på sine bokhyller, og plukka ut eit antal bøker og andre inspirasjonskjelder mellom to permar.

Eg har tidlegare forsøkt å sette opp ein kanon for brukaropplevingar (sjå "litterær kanon" forklart på wikipedia). Håpet er at vi i løpet av onsdagskvelden kan kome opp med ein betre og meir tilpassa over kva bøker som er essensielle, f.eks. med utgangspunkt i følgande liste:

 • tidenes klassiker
 • årets "must" 2005
 • mest inspirerende bok
 • beste interaksjonsdesignbok
 • beste informasjonsarkitekturbok
 • beste generelle bok om brukaropplevingar
 • beste designbok
 • beste inspirasjonskjelde frå andre fagområder
 • beste skjønnlitterære inspirasjonskjelde
 • beste innføringsbok
 • ditt forslag?

Møt opp på Scuba bar frå kl 18 og utover, så finn vi ut av det i fellesskap.

Påmelding og meir informasjon på meetup.com

31.01.2006, 22:26 i UXnet | Fastlenke | Kommentarar(0) | Tilbaketråkk(0)

7. desember 2005

Lavrans Løvlie på torsdag!

Overbringer på kort varsel to spennande forelesningar:

Designers as a new breed of entrepreneurs

To spennende foredrag som belyser hvordan
designere nå påvirker organisasjoner.

Torsdag 8. desember kl 19.00, gratis adgang,
på Auditoriet på AHO, Maridalsveien 29

Les resten av "Lavrans Løvlie på torsdag!"

07.12.2005, 18:31 i UXnet | Fastlenke | Kommentarar(0) | Tilbaketråkk(0)