2. februar 2006

Bok-orgien oppsummert

Gårsdagens UXnet-meetup utarta som forvernta til ein veritabel bok-orgie, der Fredrik Matheson stod for brorparten av ingrediensane. Min eigen trillekoffert med bøker, Jostein Magnussen sin slunkne plastpose og Ivar Lyngves tre bidrag kom kvantiativt sett sørgeleg til kort mot Fredrik sine fem stappfulle ICA-bæreposar.

Fleire bilder på flickr Fleire bilder på flickr Fleire bilder på flickr

Åtte boksultne frammøtte ga fort opp å kåre vinnarar i alle kategoriane eg foreslo her om dagen, og diskusjonen utarta på ein forbilledlig måte til å inkludere digresjonar og kryssreferanser til det meste. Dermed mista også denne referenten ganske fort tråden, men gir her til beste ein kort oppsummering av bøkene vi var innom:

(Lenkene nedanfor går hovudsakleg til amazon.co.uk med min associate-ID. Kjøper du via lenkene kan det altså tenkast at innteninga mi via amazon ein gong i framtida til og med overstig £10, som er nedre grense for utbetaling ;-)

Eventuelle kommentarer, feilrettingar, tillegg, etc. mottas med takk.

PS! Eg lovte også å finne tak i tittelen som Christina Wodtke omtalte som "Don't Make Me Think for business", og det er altså What the CEO Wants You to Know: The Little Book of Big Business ~Ram Charan

02.02.2006, 20:50 in UXnet | Fastlenke

Kommentarar

Bra opplegg, Are! Det var godt å få luftet bøkene litt (de trenger nok litt tid på seg før de er tilbake i hyllene).
Håper vi er flere neste gang, for det ble en spennende diskusjon om faget, profesjonen og fremtiden som flere ville dratt nytte av.

Posted by: Fredrik at 2. feb.. 2006 22.23.46

Synd jeg gikk glipp av dette, men det kom noe i veien. Lista er lang og inspirerende, men jeg savner noen "grunntitler" - er det fordi dere regner dem som selvsagte?
Jeg tror både nykommere til faget og erfarne ringrever vil ha nytte av Christina Wodtke: "Information architechture - blueprints for the web", som både gir oversikt, bringer vettuge eksempler og er en fornøyelse å lese.
Og Rosenfeldt/Morville: "Information architecture for the WWW" har vel en slags bibel-status som innføringsbok - ikke uten grunn.
Og så stusser jeg litt over at gamleguru Jacob Nielsen ikke er nevnt med et ord, regner dere med at alle har lest ham? Jeg synes fortsatt han har sagt fruktbare og inspirerende ting - ellers hade han vel ikke klart å hisse på seg så mange (som later til å tolke ham som selvforklart Guru, mens jeg opplever at han elsker provoserende meningsutvekslinger)

Posted by: Petter th. at 3. feb.. 2006 12.44.22

Takk for bra tiltak og et hyggelig sammentreff.

Meningen var vel å komme med bøker som ikke nødvendigvis ligger i pensum-kategorien for brukeropplevelse på skjerm, slik jeg forstod det. Og, basert på mengden Fredrik dukket opp med, kunne vi sittet på Scuba ennå. Så jeg ser fram til del2...?

Link til Bloomberg artikkel:
http://www.metropolismag.com/cda/story.php?artid=1608

Posted by: Ivar at 3. feb.. 2006 13.45.49

Tanken min var i utgangspunktet å kåre litt må-ha og styr-unna, men denne tanken var kanskje litt uklart kommunisert. Og gitt oppmøtet og ikkje minst det enorme utvalget Fredrik stilte med, føltes det mest naturlig å la digresjonane gå sin gang.

Kanskje går neste boksamling tilbake til utgangspunktet og prioriterer/anbefaler grunnbøker? Eller bør vi fortsette der vi slapp? Føler det kanskje er to leirar her...

Henviser forøvrig fortsatt til min vesle "kanon" som utgangspunkt for grunnbøker:
http://brukaropplevingar.com/2004/08/ein_kanon_for_b_1.html

Posted by: Are Halland at 3. feb.. 2006 15.41.22

Tilbaketråkk

Tilbaketråkk-URL for dette innlegget:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83455881869e200d83427447753ef

Bloggar som refererer til Bok-orgien oppsummert:

» Show me your book collection, and I’ll tell you who you are from informationsarkitektur.info
During 2005 the Norwegian IA Meetup group ”Oslo Information Architecture MeetUp Group” became ”UXnet-MeetUp”. However, from what I can tell, the members are pretty much the same. So – what’s in a name, you might ask? I think you [Les meir]

Registrert 14. feb.. 2006 16.17.24